Leer in twaalf weken verhalend bloggen - Miloe van Beek

Leer in 12 weken Verhalende Blogs Schrijven

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je van alles te vertellen hebt maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Lijd je aan wat koudwatervrees of laat je je afschrikken door alle stellige meningen die worden geponeerd op social media? Denk je wel eens:

Wat ik dagelijks meemaak zou ik graag willen delen met de rest van de wereld?

Ik zou graag willen dat mijn stem, mijn ervaringen, mijn verhalen ook gehoord worden?

Ik wil niet alleen reageren, lezen, consumeren maar ook actief zelf delen wat mij bezighoudt, zodat ik anderen kan inspireren, tot denken aanzet of een gesprek op gang breng?

Ik zou graag meer en creatiever willen schrijven, willen oefenen om wat nu in mij borrelt op papier te zetten?

Als het antwoord op bovenstaande vragen 'ja' is dan nodig ik je van harte uit om mee te doen met de (online) Verhalend Leren Bloggen Training. Hierin leer je niet alleen (beter) schrijven doordat je (schrijf)technieken en -inzichten opdoet, krijg je niet alleen bakken vol inspiratie, je gaat ook veel oefenen waardoor je het vertrouwen krijgt om je verhalen ook daadwerkelijk te delen.

Tijdens de training ga je - zoals de naam al zegt - schrijven in een groep. Je steunt en motiveert daarin elkaar bij het schrijven, en leert samen hoe je van jouw blog een verhaal maakt. Wat is de functie van zintuigen en gevoelens in een tekst, welke vormen en stijlmiddelen kan je gebruiken en op welke manier kan je iets laten zien in plaats van het te vertellen? Wat kun je doen met een dialoog? Hoe voorkom je dat een tekst saai is, hoe voeg je er levendigheid aan toe? Op welke manier kun je sfeer toevoegen, een ruimte ergens een rol laten spelen in je verhaal?

De interactieve training omvat zes lessen met theorie, tips en schrijfopdrachten. Om de week ontvang je een online les met veel oefeningen en een video, en om de week is er op een Zoomsessie waarin ik inga op het thema van die week, bijvoorbeeld dialogen, metaforen, schrappen, jargon, vorm of zintuigen. Je ontvangt na elke les persoonlijke, schriftelijke feedback op de grotere schrijfopdracht. We doen soms een korte schrijfoefening en er is gelegenheid om vragen te stellen.

Na deze training heb je je gereedschapskist als schrijver uitgebreid, meer vertrouwen gekregen, een hoop inspiratie opgedaan en durf je te gaan experimenteren en jouw verhalen te delen met de rest van de wereld. 

Wat ga je doen?

 • Inspirerende en motiverende schrijfoefeningen

 • Leren hoe je literaire en verhalende elementen kan toevoegen aan je blogs waardoor ze lezen als een verhaal

 • Zowel veel schrijven als oefenen met kiezen en schrappen: kill your darlings..

 • Leren hoe je betekenis geeft aan wat je meemaakt, hoe je regisseur wordt van jouw tekst

 • Iedere week werken aan een ander schrijfthema opbouw, beeldend schrijven, dialogen toevoegen, zintuigen gebruiken

 • Een kleine groep met veel persoonlijke aandacht

 • Schroom overwinnen waardoor je makkelijker blogs en verhalen durft te delen

 • Om de week op maandagavond via Zoom bijpraten over de oefeningen, ervaringen, successen en valkuilen

Wat levert het je op?

 • Inspiratie en schrijfkriebels!

 • Nieuwe inzichten en tools waardoor je verhalende en dus onderscheidende elementen aan je blogs toevoegt

 • Schrijfplezier in plaats van het gevoel dat je weer iets moet schrijven. Geen knipperende cursor meer maar ratelende vingers op je toetsenbord

 • Inzicht in de valkuilen bij het schrijven, waarom loop je vast en wat kan je eraan doen?

 • Meer reacties en interactie bij je stukken, en dus meer gesprekken en contact met (potentiële) klanten

 • Het zelfvertrouwen om meer (persoonlijke) stukken te publiceren

 • De vaardigheid om je korter en krachtiger uit te drukken: je weet beter wat je wil vertellen en hoe je dat kan doen

 • Je staat niet langer aan de zijlijn, je laat je eigen stem horen en deelt wat jij belangrijk vindt

 • Je snapt hoe je emotie en gevoel aan je teksten toe kan voegen en waarom dat zo belnagrijk is

Kosten: 895 euro (ex BTW), betaling in twee termijnen van 450 euro is mogelijk

Daarvoor krijg je:

 • Zes zoombijeenkomsten van anderhalf uur op de maandagavond (en een keer op de woensdag of donderdag)
 • Een opname van de bijeenkomst als je er  niet bij kon zijn
 • Zes video's
 • Zes interactieve lessen met theorie en heel veel schrijfoefeningen.
 • Een WhatsAppgroep waarin je al je vragen kan stellen
 • Heel veel inspiratie en motivatie
 • Schriftelijke feedback op zes stukken
 • Minimaal vijf stukken die je kunt publiceren
 • Een maand na de training een afsluitend Zoom-gesprek waarin we bespreken wat je verder schrijfambities en -doelen zijn
 • Mijn boek 'Daar praten wij niet over, de geschiedenis van een oorlogsverleden.'

Startdatum: 17 oktober, stuur een bericht als je interesse hebt dan plannen we een gratis kennismakingsgesprek in om te kijken of de training bij je past

Ben je in vaste dienst? Werkgevers betalen deze training vaak! Stuur me een bericht voor meer info. Wie in de creatieve sector krijgt kan vaak een deel van de training terugkrijgen via de Werktuig PPO regeling.

ingelise

Ingelise de Boer

Persvoorlichter Europees Parlement

De cursus van Miloe gaf mij voor het eerst sinds lange tijd weer echte schrijfkriebels. Goede afwisselende lessen, uitdagende opdrachten en commentaar dat altijd spot-on en opbouwend is. Door de nadruk op verhalende teksten graaft het net wat dieper dan ‘gewoon schrijven’. Het werken in een groep, online, is ook echt een meerwaarde Een aanrader!

tessa

Tessa Plug

Junior consultant

"Door de training verhalend leren bloggen, besef ik mij hoe leuk ik schrijven vind. Ik ben me bewuster van mijn schrijfstijl, mijn sterke punten en valkuilen. De heldere feedback op mijn blogs heeft hier bij geholpen. Zij gaven mij handvatten en het vertrouwen om verder te schrijven. Ik durf met meer lef te schrijven en zelfs mijn stukken te publiceren! Dank!"

Ragnild Zonneveld

Ragnild Zonneveld

specialist hoogbegaafdheid

"Mede dankzij de begeleiding en feedback van Miloe zijn er inmiddels verschillende blogs van mij gepubliceerd. Dat had ik niet durven dromen. Ook ben ik verder op weg geholpen met mijn boek. Eigenlijk durf ik sinds de blogtraining pas tegen mezelf te zeggen dat ik kán schrijven."

Natanja-de-Bruin-2017-CR_EmmilyB-17_Fotor-320x320

Natanja de Bruin

Organisatieadviseur

"Miloe geeft in haar training Verhalend leren bloggen een gevarieerd aanbod aan opdrachten, waardoor ik wekenlang met schrijfkoorts rondliep. Ik dacht de nodige schrijfvaardigheden te bezitten, maar werd tóch uitgedaagd om dieper op de materie van het leren schrijven in te gaan. Ik leerde onder andere hoe je een persoonlijk onderwerp universeel kan maken zodat het zoveel mogelijk lezers aanspreekt, hoe dialogen werken, ik oefende met het schrappen van mijn allerlaatste zin, en verrek, dat werkt. Door je werk te bespreken met andere deelnemers ontdekte ik het effect van mijn teksten op anderen, wat ontzettend interessant en leerzaam is. Miloe heeft oog en oor voor iedereen, is toegankelijk en weet met kalme stem en stimulerende feedback haarfijn duidelijk te maken waar het anders kan. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar schrijfvaardigheden wil uitbouwen."

Michelle Jeucken

Michelle Kevenaar-Jeucken

Rechercheur

"'Wat wil je nu eigenlijk zeggen?’ is de simpele en belangrijke vraag die Miloe in haar cursus Verhalend Leren bloggen vaak stelde. Ze weet door dit soort vragen en feilloos tot de kern te komen. Dat samen met haar jarenlange ervaring zorgt dat ze je schrijven naar een hoger niveau tilt. De cursus en Miloe hebben gezorgd dat mijn liefde voor schrijven nog groter is geworden en ik  mijn perfectionisme behoorlijk los heb kunnen laten. Dit heeft iets heel moois vrijgemaakt, ik heb het gevoel dat ik steeds meer leer schilderen met woorden en ervaar veel meer vrijheid in mijn schrijven. Ik heb van de cursus genoten!"

6f6cde_klaartjevangasteren

Klaartje van Gasteren

Coach en partner bij de School voor Transitie

"Deze schrijftraining was precies wat ik nodig had om mijn schrijfblokkade op te heffen. De praktische regels en tips hebben me meer houvast gegeven in het schrijven, en ik zie ineens overal mogelijkheden om over te schrijven. Er was een goede balans tussen theorie en opdrachten en de feedback van zowel de groep als Miloe waren scherp en bemoedigend."

emelie

Emelie Walraven

Consultant

"Leuke en leerzame training gehad van Miloe! Grootste les: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik kwam er achter dat er veel meer inspiratie en creativiteit in me zit dan ik van te voren had verwacht. Miloe heeft mij geholpen dit naar boven te halen en hier uitvoering aan te geven in de vorm van verschillende schrijfopdrachten. De persoonlijke feedback op deze schrijfopdracht waren van enorme toegevoegde waarde. Dank!"

r-fgpQFU_400x400

Sandra Temmerman

Ex-topzwemster, coach en ondernemer

"Wat vond ik het spannend om mee te doen aan deze training. Stemmetjes als ‘ik kan dit niet’ en ‘wie zit er op mijn boodschappen te wachten,’ gingen door mijn hoofd. Gelukkig leerde Miloe me hoe ik deze overtuigingen kan doorbreken en wat mijn persoonlijke schrijfstijl is die anderen kan raken. Daarbij heb ik mogen inzien dat schrijven een prachtige manier is om tot een zuivere boodschap te komen. Dit in combinatie met de krachtige technische tools hebben mij het vertrouwen gegeven om te gaan publiceren. Miloe is oordeelloos, kundig en weet je iedere keer weer aan te moedigen. Echt geweldig."

Lydia de Klerk

HR-manager

'Deze training is een enorme aanmoediging geweest om echt de stap te nemen om te gaan schrijven en over die drempel te stappen om mijn schrijfsels te durven delen met de buitenwereld. Op een organische manier loodst Miloe je door de wereld van het Verhalend Bloggen heen en daagt je uit om kritisch te kijken, keuzes te maken, stijlen en nieuwe vormen uit te proberen, dichter naar jezelf toe te schrijven en soms juist op afstand naar je stuk te kijken. Je stukken worden hier interessanter en krachtiger van. Miloe stimuleert de individuele ontwikkeling van iedere cursist zonder oordeel maar wél met directe, soms confronterende feedback, suggesties en soms het verzoek opnieuw te kijken wat je met een stuk zou kunnen doen. Ik heb er veel aan gehad en merk dat ik creatiever maar ook kritischer ben gaan schrijven met een betere fundering en een berg aan nieuwe ideeën!'

Frances Jonkers

Loopbaan- en levenscoach

'Bij Miloe leerde ik vooruit te stappen in schrijven. Ik leerde dat schrijven me helpt om diepere lagen in mezelf onder woorden te brengen. Herinneringen aan het papier toe te vertrouwen zodat er ineens taal voor is. Miloe is een meester in het aansluiten bij waar jij bent. Ze verandert je niet, ze moedigt aan, inspireert en gaat voor.'

Muriel Gordijn

Projectleider

'Miloe is heel bevlogen en betrokken bij iedereen. Al in de eerste les is haar missie helder: nog meer mensen aanmoedigen vooral hun eigen teksten te delen in plaats van vooral op andere verhalen te reageren. Ze heeft een mooie, inhoudelijk online leeromgeving opgezet waarin theorie en oefeningen elkaar versterken. En die oefeningen, die zijn soms best pittig. Want hoe rem je op tijd en vertel je met zintuigen beeldend jouw verhaal? Kortom: een leerzame en inspirerende training waar ik met veel plezier en nog meer schrijfzin op terugkijk.'

Scroll naar boven